Bir çocuk istismarı haberi de Kanada’dan geldi. Kanada’nın Montreal kentinde yaşayan Sylvain Villemaire, 8 yaşındaki küçük bir kızı Afrika’daki ailesinden satın almak ve ayrıca cinsel istismar suçu işlemekten tutuklandı.
18 Yıl Hapis ve Dahası Var
Kanada’nın Montreal kentinde yaşamakta olan 60 yaşındaki Sylvain Villemaire, farklı suçlardan toplam 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Villemaire, 8 yaşındaki Afrikalı kızı ailesinden satın almak ve ayrıca cinsel istismar suçu işlemekten yargılanarak 18 yıla mahkum edildi. CTV’de yer alan habere göre, Montreal polisi zanlıyı evinde bulunan çocuk istismarı görüntüleri ile ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına aldı. Zanlının evinde tesadüfen bulunan 11 yaşındaki Afrikalı kızın, Afrika’dan daha 8 yaşında getirildiği ve cinsel istismara maruz kaldığı öğrenildi. Dün Montreal’de mahkemeye çıkartılan zanlı Villemaire, Yargıç Pierre Labelle tarafından üç suçtan toplam 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme zanlının reşit olmayanların cinsel istismarı, insan ticareti ve çocuk istismarı görüntüleri bulundurmak ve dağıtmak suçlarından suçlu buldu. Polis ise evinde 8 bin çocuk istismarı görüntüsü ele geçirdi.
İnternet ve Çocuklara Yaklaşma Cezası
Yargıç Labelle, zanlının ayrıca 25 yıl boyunca internet ve sosyal medya kullanmasını yasaklarken bunun yanı sıra oyun alanları ve yüzme alanları gibi 16 yaşından küçük çocukların ziyaret ettiği halka açık yerlere girişini de süresiz yasakladı. Risk altındaki gençlere yardım konusunda uzmanlaşmış Villemaire, 2015 yılında Afrika’ya giderek 8 yaşındaki kızın annesiyle anlaştı. Zanlının kızın annesine onu Kanada’ya gönderme karşılığında barınma ve içme suyu için parası ödediği ortaya çıktı.