Covid-19 salgının her yönden etkileri dünya genelinde devam ediyor. Salgın sonrasında aniden artan seyahat trafiği, Avrupa ülkelerinin birçoğunda özellikle Havalimanlarında büyük personel sıkıntılarının oluşmasına yol açtı. Seyahat trafiğinin yoğun şekilde artışı, salgın sırasında personel azaltma yoluna başvuran havalimanlarının hemen tamamında büyük bir kaosa neden oluyor.

Salgın sırasında birçok işçinin işten çıkarılması sonrasında, salgının bitimiyle birlikte artan yoğun trafik için gereken hizmetlerin karşılanabilmesi konusunda büyük sorunlar oluştu. Havalimanlarında yaşanan kaos, uzun bagaj kuyruklarından, Check-in kuyruklarına kadar yolcuların isyan etmesine sebep oluyor. Arayışlara ve arttırılan aylıklara rağmen personel açıklarını kapatamayan birçok havaalanı, personel arayışlarını Türkiye başta olmak üzere başka ülkelere yönlendirmeye başladı. Bu ülkeler arasında İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre ve İtalya başta geliyor. Personel sıkıntısı yaşanan tek hizmet alanı havalimanları da değil.

Türk Kariyer Sitelerinde Avrupa Ülkeleri İlanları Verilmeye Başlandı

Havalimanlarında personel eksiği nedeniyle yaşanan karmaşa, iptal edilen uçuş sayılarının da artmasına varan sonuçlar oluşturuyor. Bu sorunu çözmek için harekete geçen ilk ülke Almanya oldu. Almanya 2.000 Tür işçi alınacağı hakkında duyuru yapmıştı. Bu duyuru sonrasında ilk hareketlilik kariyer sitelerinde görülmeye başlandı ve Türk kariyer sitelerinde Almanya’ da çalışacak işçi ilanları görülmeye başlandı.

Almanya’da Bagaj Personeli

Küreselleşen dünya ekonomisinde, hizmetin nereden nasıl sağlandığı konusu pek bir önem taşımıyor. Bu konuda en deneyimli ülkelerden biri olan Almanya, Almanya Havalimanlarında Çalışma Fırsatı başlığıyla Türk kariyer sitelerinde ilanlar vermeye başladı. Verilen ilanda “Gelen ve giden yolcuların bagaj işlemlerinin yürütülmesi, bagaj fişlerinin bavula yerleştirilmesi ve bagajların araca yüklenmesi, yolcudan gelen bagaj fiş numaralarına göre bagajların ilgili yolculara teslim edilmesi, birim yöneticileri ile koordineli bir şekilde çalışılması, kayıp eşyaların kayıp eşya birimine teslim edilmesi” işçilerden beklenen olarak belirtiliyor.

Yabancı Dil Aranmıyor

İlanlarda ayrıca Almanca bilme zorunluluğunun da olmadığının altı çiziliyor. Başvuracak adaylarda aranan şartlar şöyle belirtilmiş; “Ehliyet, nüfus cüzdanı, sabıkasızlık kaydı, 10 yıllık tarihçeli yerleşim yeri ve diğer adres belgesi, son 5 yıl SGK hizmet dökümü (Yeni mezun adaylar için geçerli değil) Diploma (en az lise) aslı gibidir kayıtlı noter onaylı. Sağlık raporu.”

Yapı Kredi Müşterilerinin Dikkatine! Evinize Su, Elektrik, Doğalgaz Faturası Geliyorsa Hemen 150 TL Alabilirsiniz Yapı Kredi Müşterilerinin Dikkatine! Evinize Su, Elektrik, Doğalgaz Faturası Geliyorsa Hemen 150 TL Alabilirsiniz

Aylık 2.000 Euro Maaş Öneriliyor

Almanya en son yaptığı asgari ücret zammını Temmuz ayında gerçekleştirdi. Yapılan zamla birlikte saatlik çalışma ücreti 10.45 Euro oldu. Bu normal çalışma süresiyle hesaplandığında asgari ücretin aylık 1.800 Euro civarında olmasına neden oluyor. Buna karşın kariyer sitelerinde verilen personel ilanlarında 2.000 ile 2.500 Euro olarak değişen aylıklar vaat ediliyor.