
Adı söylendiğinde bile insanın içini ısıtan bu kurabiye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Maliyetli olmaması, hızlı yapılması ve tabii ki lezzetli olması anne kurabiyesinin bu kadar sevilmesi de çok önemli etkenlerdir. Tabii ki anne kurabiyesi, adını da aldığı annelerin elinde olduğunda dünyada eşi benzeri olmayan bir lezzet haline dönüşüyor. Annenize olan özleminizi dindirmek, size anne kurabiyesini yaptığı anılarınızı deneyimlemek için yapabileceğiniz en lezzetli anne kurabiyesi tarifi!
Anne Kurabiyesi İçin Gereken Malzemeler
Anne kurabiyesinin bu kadar lezzetli olmasının sırrı “anne eli” olarak kabul edilir. Bu tartışmasız bir gerçektir. Ancak anne kurabiyesinin bu kadar sevilmesindeki bir diğer önemli etken ise oldukça az ve oldukça ekonomik malzemeye ihtiyaç duymasıdır. İşte her evde bulunabilecek malzemelere ihtiyaç duyan anne kurabiyesinin tarifi için gereken malzemeler!
- Yumurta(3 tane)
- Toz şeker(1.5 su bardağı)
- Zeytinyağı(yarım bardak)
- Tereyağı(yarım bardak)
- Yoğurt(yarım bardak)
- Kabartma tozu(1 paket)
- Karbonat(1 çay kaşığı)
- Limon suyu(Birkaç damla)
- Un(4 Su Bardağı)
- Fındık
Anne Kurabiyesi Yapılışı
Anne kurabiyesini yapmak öyle çok fazla zahmet gerektirmeyen tariflerden birisidir. Ortalama 30 dakika ile 1 saat aralığında tarifin yapımını tamamlamak mümkün. Hatta söz konusu sürenin önemli kısmı pişme süresinden oluşuyor. İşte anne kurabiyesinin yapılışı!
Anne kurabiyesinin yapımına öncelikle 2 tane yumurta ile toz şekeri bir kap içerisinde iyice karıştırarak, başlanmalıdır. Ardından ise zeytinyağı, tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, karbonat, birkaç damla limon suyu eklenmelidir. 4 su bardağı olan unun birden eklenmesi yerine tel süzgeç ile süzülerek, yavaş yavaş eklenmesi ve yedirilmesi daha rahat bir şekilde yedirilmesini sağlar. Hatta daha iyi yoğurulur ve harmanlanır.
Hamurun yumuşak ve ele yapışmaya bir kıvama gelmesinden sonra çok büyük olmayacak şekilde avuç içi büyüklüğünde bezeler ayrılmalıdır. Daha sonra üzerine yağlı kağıt koyulan fırın tepsisine araları boşluklu olacak şekilde bezeler yerleştirilmelidir. Aralarında boşluk olmasına dikkat edilmesi çok önemlidir. Zira piştikçe hamurlar en az mevcut büyüklükleri kadar daha büyüyor. En son üzerine ezilmiş fındık serpiştirip, 180 derece(önceden ısıtılmış) fırına koyup, üst kısmı kızarana kadar beklemek yeterlidir.