Bugün sabah Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı yapıldı. Otomatik silahla yapılan saldırıda bir kişi hayatını kaybederken iki güvenlik görevlisi de yaralandı. Hayatını kaybeden kişinin Büyükelçiliğin koruma müdürü olduğu ortaya çıktı. Saldırıya ilişkin konuşma yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ''Diplomatik misyonlara terör saldırısı kabul edilemez." dedi. İşte detaylar!

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde "Sahte Doktor"luk Yapan Ayşe Özkiraz'ın Tutukluluk Halinin Devamına Karar Verildi Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde "Sahte Doktor"luk Yapan Ayşe Özkiraz'ın Tutukluluk Halinin Devamına Karar Verildi

Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Azerbaycan Büyükelçiliğine yerel saatlerle saat 08.30'da otomatik silahla silahlı bir saldırı düzenlendi. Saldırı anına ait ortaya çıkan kamera görüntülerinde, elinde otomatik silah olan saldırgan büyükelçiliğe girerek etrafına ateş etmeye başlıyor. Saldırı esnasında saldırgan yakalanırken, bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı. Saldırıya ilişkin bilgi veren Tahran Polis Komutanı Hüseyin Rahimi, "Azerbaycan Büyükelçiliği çalışanlarının elçiliğe girişleri sırasında bir kişi silahlı saldırı düzenledi ve bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına neden oldu." dedi. Rahimi ayrıca, "Saldırgan iki küçük çocukla binaya giriyor. İlk belirlemelere göre saldırıyı şahsi ve ailevi sorunlar nedeniyle düzenlediği belirlendi." ifadelerini kullandı fakat saldırganın kimliği hakkında bilgi vermedi.