Simit, toplumumuzda ve yemek kültürümüzde oldukça önemli yiyeceklerin başında geliyor. Kimi zaman pratik bir atıştırmalık olarak tükettiğimiz simit, kimi zamanda çayın yanına ya da kahvaltı sofralarımıza eklediğimiz harika bir seçenek. Bugün de sizler için simit keyfinizi çeşitlendirmenize yardımcı olacak bir tarif veriyoruz. İşte sizin için kaşarlı sucuklu milföy simit tarifi, gerekli olan malzemeler ve püf noktalarına ilişkin detaylar!

Kaşarlı Sucuklu Milföy Simit Tarifi İçin Malzemeler

Kahvaltı sofralarımızı zenginleştirmek ya da yalnızca harika bir simit keyfi yapmak için deneyebileceğiniz bir tarif olan kaşarlı sucuklu milföy simit tarifimize geçmeden önce ihtiyacımız olan malzemelerden bahsedelim. Bunun için gerekli olan malzemeler şu şekilde:

  • 1 paket milföy
  • 1 küçük çay tabağı kaşar peyniri küçük doğranmış
  • 1 küçük çay tabağı ince doğranmış sucuk

Üzeri İçin

  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su

Batırmak İçin

  • Susam (Kavrulmuş susam)

Tüm bu malzemeleri hazırladıktan sonra artık yavaş yavaş kaşarlı sucuklu milföy simit tarifimizin yapımına ve püf noktalarına geçebiliriz.

Ünlü Sunucu Kadir Ezildi Kalp Krizi Sonucu Vefat Eden Anneannesi İçin Yaptığı Paylaşımla Sevenlerini Üzdü! Ünlü Sunucu Kadir Ezildi Kalp Krizi Sonucu Vefat Eden Anneannesi İçin Yaptığı Paylaşımla Sevenlerini Üzdü!

Kaşarlı Sucuklu Milföy Simit Tarifi

Harika hafta sonu kahvaltılarının ya da akşam çaylarının olmazsa olmaz lezzetlerinden birisi olan simit için daha farklı lezzetler katmayı düşünüyorsanız işte bu yazı tam size göre.  Kaşarlı sucuklu milföy simit ile kahvaltı sofralarınızı daha da zenginleştirebilir ya da akşam çayı keyiflerinizi şenlendirebilirsiniz. Oldukça pratik ve kolay bir tarif olan kaşarlı sucuklu milföy simit için yukarıdaki malzemeleri temin edip hazırladıktan sonra artık yavaş yavaş tarifimizin uygulanışına ve püf noktalarına değinmeye başlayabiliriz. Bunun için öncelikle sucuklarımızı ve kaşarlarımızı küçük küçük doğrayalım ve milföylerin 4 köşesine önce bir sucuk ardından da bir kaşar koyalım. Sonrasında diğer milföyü hafif büyütüp üzerine kapatalım ve 4’e bölelim. Sonrasında bir çatal yardımıyla kenarlarından bastıralım ve açılmamasını sağlayalım. Akabinde bir kap içerisinde suyla pekmezi karıştıralım ve bu karışımı elde ettikten sonra önce pekmezli suya sonra da kavrulmuş susama batırarak yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine dizelim. Son olarak yaklaşık olarak 40 dakika kadar önceden ısıtılmış 180 derece sırında milföylerimizi pişirelim.

Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.