Dün mahkemenin aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) başkanı İmamoğlu’na yönelik hapis ve siyasi yasak kararı, gündemde kendisine yer bulmaya devam ediyor. Dün görülen duruşma sırasında İmamoğlu’nun partisi CHP’de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya ziyaretinde olması ise büyük eleştiri topladı. Mahkeme esnasında yurtdışında olan Kılıçdaroğlu, dünden beri kendisine yöneltilen eleştirilere bugün yanıt verdi.
Beraat Kararı Çıkacağını Düşünüyordum
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin elinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başkan Ekrem İmamoğlu’nun aldığı ceza nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, dün uzun süre önce planlandığı şekilde Almanya’ya ziyaret gerçekleştirmişti.
İBB başkanı İmamoğlu’nun davasının son duruşma gününün ise dün olması Kılıçdaroğlu’nun eleştirilmesine neden oldu. Hem partisi hem de İBB açısından çok mühim olan bir davanın karar gününde yurtdışı seyahatine çıkması nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu, her kesimden büyük tepki toplamıştı. Mahkeme tarafından İmamoğlu için hapis ve siyasi yasak kararının verilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve ekibi özel uçakla Türkiye’ye geri dönüş yapmıştı.
Bugün Halk TV’ye konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na verilen hapsi cezası kararının milli iradeye yönelik darbe olduğunu belirtti. Kendisinin dava sırasında Almanya’da olmasına yönelik gelen eleştirilere ise yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, mahkemenin dün açıkladığı kararın kendilerince beklenmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, davada dün beraat kararının alınmasının veya diğer bir ihtimalle erteleme yapılacağı görüşüne sahip olduklarını ve yüksek olasılıkla beraat kararının alınacağını düşündüklerini belirtti.
Karar Onanmayacaktır
Mahkemenin aldığı kararı da eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletin iradesine yönelik bir darbe yapıldığını vurguladı. Ancak mahkeme kararı nedeniyle kimsenin karamsarlığa bürünmemesi gerektiğini ve herkesin demokrasi ihtiyacına sahip olduğunu belirtti.
Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında ise mahkeme tarafından alınan kararın istinaf mahkemesi ve Yargıtay tarafından onanmayacağına inandıklarını belirtti. Söz konusu kararın son derece adaletsiz olduğunu ve birilerinin mutlak suret ile hukukun gerekliliklerine yerine getirerek, söz konusu adaletsizliğe bir şekilde dur diyeceklerini düşündüğünü belirtti. Eğer Türkiye’de bir adalet söz konusu ise alınan bu karardan dönülmesi gerekliliğinin zaruri olduğunu dile getirdi.
Yorumlar