Ünlü sunucu Esra Erol, RTÜK'le bir kez daha burun buruna geleceği iddialarına karşı ilk hamlesini yaptı. Yeni sezon tanıtımını tam da bugün yayınlaması hayli manidardı!
Esra Erol, yıllar önce Türkiye'nin en garip kanallarından Flash TV'de evlilik programı yapmaya başladı. O dönem gelin-kaynana ve "ikinci bahar" temalı programlar yaygın olsa da, bir paravanın arkasından birbirlerini tanıyıp evlenmeye çalışan ve talip arayan insanlar henüz yoktu! Program da rüya tabirleri ve bombalar patlarken tüm coşkusuyla halaya devam eden show programları içeren Flash TV'de yayınlandığı için kayda değer bulunmadı.
Ama Esra Erol o kadar başarılı oldu ki, rekor transfer ücretleriyle en büyük kanallara geçti. Evlilik programları da her kanalda yer alan bir formata dönüştü ve "Esra Erol programı" olarak anılmaya başladı. Ta ki yayından kaldırılana kadar!
Değerlere Aykırı Bulundu
2017 yılında yayınlanan bir KHK ile sınırı aştığı ve toplumsal ahlakı zedelediği düşünülen evlilik programları hakkında bir düzenleme yapıldı. Düzenlemede yasak ibaresi geçmese de bu programları yayınlayan kanallar öyle yüksek cezalar alıyordu ki, kimsenin evlilik programı yayınlayacak hali kalmadı! Bu format bitince gündüz kuşağının sevilen yüzleri yemek programı gibi daha "kabul edilebilir" bir tarz seçti. Ama Esra Erol gidip ekranın diğer iddialı ismi Müge Anlı'ya rakip oldu! Kayıpları bulmaya ve aileleri birleştirmeye başlayan Esra Erol, bu formatla da rating rekoru kırmayı başardı. Ama yine RTÜK'le burun buruna geldiği söyleniyor!
Eylülde Olmayabilir
RTÜK'ün gündüz kuşağındaki Müge Anlı ve Esra Erol'un yaptığı tarzdaki formatlarla ilgili bir inceleme başlattığı söyleniyor. Cinayet, cinsel istismar, aile için şiddet ve kayıpların bulunduğu yayınlarda insanların yargılandığı ve toplumun değerlerinin zedelendiği düşünülüyor. RTÜK bu programların yerine toplumu ileriye taşıyan eğitici ve geliştirici programları önerecek. Muhtemelen artık Müge Anlı ve Esra Erol yerine mesleki ve kültürel programlar izleyeceğiz!
İlk Hamle Geldi
RTÜK'le bir kez daha yüz yüze gelen Esra Erol, çıkan haberlerin hemen ardından yeni sezon tanıtımını yayınladı. Bu hareketiyle "Hodri meydan" der gibiydi! Bakalım, sonbahar geldiğinde ekranda neler izlemeye başlayacağız?
Yorumlar