Her Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, bu haftada gerçekleştirildi. Saat 18:30’da başlayacağı açıklanan ancak 1 saat gecikmeyle 19:30’da başlayan kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Kabine toplantısı 2 saat sürdü. Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her toplantı sonrasında “Millete Sesleniş” konuşması için canlı açıklama yaptı.

Türkiye Ekonomisi Yükselişte

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayının ilk kabine toplantısının ardından “Millete Sesleniş” konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında 2022 yılında mücadele edilen enflasyonun, Türkiye’nin önünde duran oldukça ciddi bir problem olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güçlü olmaya mecbur olduğunu belirterek, geçen hafta açıklanan 2022 yılı 2.çeyrek büyüme rakamlarına değindi. Söz konusu rakamların Türkiye ekonomisinin yükselmeye ve büyümeye devam ettiğini gösterdiğini belirtti. 2022’nin ilk çeyrek döneminde Türkiye ekonomisinin %7.5 olan büyüm oranının 2022’nin ikinci çeyreğinde %7.6 olduğunu belirtti. Ayrıca konuşmasının devamında ekonominin gelişmesinde “Türkiye Ekonomi Programı” kapsamında istihdam, üretim, ihracat, cari fazla ve yatırım konusunda adımların atılmaya devam edildiğini belirtti.

PTT'den Açıklama Geldi İşe Alımlar Başladı! Sene Sonuna Kadar KPSS Şartı Olmadan 55.000 Kişiye Memuriyet Verilecek! PTT'den Açıklama Geldi İşe Alımlar Başladı! Sene Sonuna Kadar KPSS Şartı Olmadan 55.000 Kişiye Memuriyet Verilecek!

Enflasyonda Düşüş Tarihini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 saat süren kabine toplantısı sonrasında yaptığı “Millete Sesleniş” konuşmasında enflasyona ilişkinde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de enflasyonun 2022 yılında getirdiği hayat pahalılığının bilincinde olduklarını ve bu konuda gerekli olan ekonomik çalışmaları gerçekleştirmeye tüm hızıyla devam ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Türkiye’nin enflasyon ile ilgili oldukça ciddi bir problem yaşamaya devam ettiğini belirtti. Hedeflerinin 2023 yılı başı itibariyle enflasyonun çok süratli bir şekilde iniş gerçekleştirmesi olduğunu belirtti. Hatta mevcut ekonomik düzenleme ve çalışmalar kapsamında 2022 yılı sonuna kadar Türkiye’deki enflasyon rakamının %20 seviyelerine kadar indirileceğini belirtti. Açıklamasında ilk olarak %40’lı seviyelere daha sonra %30’lu seviyelere enflasyon için düşüşün olacağını ve ardından yıl sonuna %20 seviye hedefinin yakalanmak istendiğini belirtti. Bu çalışmalar ile vatandaşın karşısında büyük tehdit oluşturan enflasyonun, Türkiye ekonomisi için bir tehdit olmaktan çıkartılmasını hedeflediklerini de dile getirdi.