Tadına bakanların lezzetine aşık olacağı Kadife Pasta yapıyoruz, herkes kalemi kağıdı hazırlasın!
Kadife Pasta (Red Velvet) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
4 yumurta
3 fincan şeker
3. 5 fincan un
1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
2 yemek kaşığı kakao
Çay kaşığının ucu ile karbonat
2 yemek kaşığı ılık su
1 kabartma tozu
2 vanilya
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
4 yemek şeker
1 yumurta
1. 5 yemek kaşığı nişasta
1. 5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı süt kaymağı
Üzeri için;
2 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Arasına Oreo bisküvi
Kadife Pasta (Red Velvet) Tarifi
Tadına bakanların vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran kadife pasta için malzeme listesini verdikten sonra hemen tarifimize geçebiliriz. Bunun için elbette ilk olarak kekimizi yapmamız gerekiyor. Kekimizi yapmak için geniş bir çırpma kabının içinde oda sıcaklığındaki yumurtamızı ve şekeri mikser ile 5 dakika kadar krema kıvamı elde edene kadar çırpıyoruz.
Elde ettiğimiz karışımın üstüne kakao ve gıda boyasını ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Tüm malzemeler karıştıktan sonra ise son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bu aşamanın ardından mikser yerine spatula kullanmanız da mümkün. Artık pandispanya kekimiz hazır!
Bir fırın tepsisi ya da kek kalıbına kek harcımızı döküyoruz, 180 derece fırında yarım saat kadar kapağını açmadan pişiriyoruz. Yarım saatin ardından kürdan ile pişip pişmediğini kontrol ederek fırından çıkartabilirsiniz.
Kekimiz pişerken biz de kremamızı hazırlayabiliriz. Bunun için tereyağımızı tencereye alıyoruz ve üzerine; vanilya ve krem şanti hariç diğer tüm malzemeleri ekledikten sonra ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kremamızı pişiriyoruz. Krema piştikten sonra, tencereyi ocaktan alıyoruz ve vanilya ekleyerek karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kremamızın üzerine 1 paket krem şanti ve 1 yemek kaşığı süt kaymağını ekledikten sonra mikser ile çırpıp buzdolabında soğutuyoruz.
Fırından çıkarttığımız kekimiz soğuduktan kekimizi ortadan ikiye kesiyoruz ve iki katlı pandispanya elde etmiş oluyoruz. Kalan kek parçalarını ise en son üstüne serpmek için mutfak robotundan geçirip kenara alıyoruz.
Kekimizin ilk katını sütle ıslattıktan sonra soğuyan kremamızı döküyoruz spatula ile düzelttikten sonra üstüne oreo parçalarını koyuyoruz.
Ardından kekimizin ikinci katını üzerine koyuyoruz. Krem şantiyi de bu kekin üzerine sürdükten sonra rondodan geçirdiğimiz kek kırıntılarını serpiştiriyoruz. 4-5 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorumlar