Cüzdanında ING Kartı Taşıyanların Dikkatine, 31 Mart Tarihine Kadar Başvuru Yaparsanız Anında İndirim Kazanacaksınız! Cüzdanında ING Kartı Taşıyanların Dikkatine, 31 Mart Tarihine Kadar Başvuru Yaparsanız Anında İndirim Kazanacaksınız!

Üretim ve iş dünyasını destekleyen devlet, 2022 yılında da çok sayıda geri ödemesiz destek sunmaya devam ediyor. Kendi işini kurmayı düşünen ancak bir türlü sermayesini ayarlayamayanlar, KOSGEB’e başvuruda bulunarak, kurulum için ihtiyaç duyduğu nakit desteğini geri ödemesiz olarak alabiliyor. KOSGEB geri ödemesiz hibe desteği ile 65.000 TL destek ödemesi alınabiliyor. Peki, KOSGEB hibe şartları neler? Kimler KOSGEB’den hibe alabilir? Detaylar haberimizde!

KOSGEB’den 65.000 TL Geri Ödemesiz Destek

2022 yılında iş ve ticaret dünyasında ekonomideki dalgalanmaların olumsuz etkileri hissediliyor. Bu dönemde kendi işini kurmayı düşünen ve bu doğrultuda projesini hazırlayan çoğu girişimci, sermayesizlik nedeniyle adım atamıyor. İşte bu noktada geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da KOSGEB, girişimcilere destek oluyor. KOSGEB tarafından sunulan geri ödemesiz desteklerle, herkes kendi işini kurabiliyor.

KOSGEB, 2022 yılında başvuruda bulunan girişimcilere tam 65.000 TL tutarında geri ödemesiz destek veriyor. KOSGEB tarafından verilen 65.000 TL hibe programı kapsamında destek ödemeleri toplu olarak gerçekleştirilmiyor. Bu kapsamda KOSGEB tarafından 65.000 TL’lik hibenin 45.000 TL’lik kısmı kuruluş desteği olarak veriliyor. 15.000 TL’lik kısmını ise işletme giderleri olarak veren KOSGEB, kalan 5.000 TL’yi ise kuruluş işlemleri ihtiyaçları için veriyor. Böylelikle geri ödemesiz olarak yeni girişimcilere tam 65.000 TL nakit desteği veriyor.

KOSGEB 65.000 TL Hibe Desteği Şartları

KOSGEB tarafından sunulan 65.000 TL hibe desteğinden yararlanmak isteyenlerin belirli şartlara sahip olması gerekiyor. Buna göre 2022 yılında KOSGEB’den 65.000 TL’lik hibe desteğini sadece minimum %40 engelli ve iş gücü kaybı raporu bulunan vatandaşlar ile eski hükümlüler alabiliyor. Bu şartlara sahip olan kişiler KOSGEB’e başvuruda bulunarak 65.000 TL hibe alabiliyor.

Kurumun hibe programı kapsamında başvuruda bulunan kişilerin mutlaka KOSGEB “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programı sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Ayrıca alacağı hibe sayesinde kuracağı işletmeye ilişkin olarak mutlaka projesinin tüm teferruatı ile birlikte hazır olması gerekmektedir. Zira KOSGEB hibe başvurusu işlemleri söz konusu işletmeye ilişkin hazırlanan proje üzerinden yapılıyor ve değerlendiriliyor.