Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon'a Tarikat Lideri Cübbeli Ahmet Hoca'yı Çağırması Olay Oldu! Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon'a Tarikat Lideri Cübbeli Ahmet Hoca'yı Çağırması Olay Oldu!

Eğer bir misafir daveti almışsanız ve servis ettiğiniz tabaklarınızın da mümkün olduğunca zengin görünmesini istiyorsanız el açması çıtır kol böreği tarifimiz tam size göre. İşte tarifimiz için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları!

El Açması Çıtır Kol Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1+ceyrek su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamurlara sürmek için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber

El Açması Kol Böreği Yapımı

Misafirleriniz, sevdikleriniz ya da yalnızca kendiniz için hazırlamak istediğiniz el açması çıtır çıtır bir kol böreği için yukarıda bahsetmiş olduğumuz malzemeleri hazırladıktan sonra artık yavaş yavaş böreğimizin yapım aşamalarına başlayabiliriz. Bunun için öncelikle böreğimizin hamurunu hazırlayarak işe başlayalım. Hamurumuzu hazırlarken öncelikle un ve tuz karışımımıza suyumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım. Sonrasında elde etmiş olduğumuz hamuru altı bezeye ayıralım ve her bir bezeyi çok az bir şekilde unlayarak tabak büyüklüğünde açalım. Ardından tereyağımızı eriterek içine az miktarda da sıvı yağ ilave edelim ve karıştıralım. Akabinde hamurlarımızı açalım ve açtığımız hamurları üst üste yağlayıp derin bir kaba koyalım. En üste koymuş olduğumuz hamuru da yağladıktan sonra üzerini kapatıp 15 dakika bu şekilde dinlendirelim.
Diğer yandan iç harcımızı hazırlayalım ve bunun içi soğanımızı az yağda kavurmaya başlayalım. Akabinde kıymayı da ilave ederek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Soğan ve kıymamız bir süre kavrulduktan sonra baharatlarımızı da ekleyerek karıştıralım ve birkaç dakika sonra ocaktan alalım.
İç harcımızı da hazırladıktan sonra hamuru açmak için tezgaha bir adet hamur alalım ve elimizle çekiştire çekiştire açabildiğimiz kadar açalım. Bu esnada hamurumuzda yırtılmalar olsa bile dert etmenize gerek yok çünkü hamuru sardığımızda yırtıklar görünmüyor. Ardından tamamen açıp incelttiğimiz hamurun kenar kısmından biraz katlayarak kenar kısımlarını alalım. Daha önceden hazırlamış olduğumuz ve soğuyan iç harcımızdan alarak uzunlamasına olacak şekilde koyalım ve rulo şeklinde saralım. Akabinde sardığımız böreği iç kısımlarına doğru katlayarak tepsiye alalım. Son olarak önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında böreklerimiz kızarana kadar pişirelim.
Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.