Özel bir bankanın Eskişehir’ deki şubelerinden birinde şube müdür olan Ayşe Pelin Üner, 9 milyon liraya yakın parayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Ayşe Pelin Üner, bir özel bankanın Eskişehir’ de bulunan şubelerinden birinde şube müdürü olarak çalışıyordu. Ayşe Pelin Üner’ in banka hesaplarında yapılan ayrıntılı inceleme sonrasında, zimmetine para geçirdiğinden şüphelenildi. İnceleme sonrası Üner gözaltına alındı ve Emniyet Müdürlüğü işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

9 Milyon Lira Zimmet Nedeniyle Adliyeye Sevk Edildi

Emniyet’ teki işlemlerin sonrasında adliyeye sevk edilen Ayşe Pelin Üner, savcılık sorgusunun sonrasında tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ ne sevk edildi. Hakimlik, hesaplarda yapılan ilk tespitlere göre yaklaşık 9 milyon lirayı bulan paranın zimmete geçirildiğini belirledi ve bu iddiayla Ayşe Pelin Üner’ in tutuklanmasına karar verildi.

Savcılıktan Yapılan Açıklama

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili yaptığı açıklamada “ Eskişehir'de özel bir bankada müdür olarak görev yapan şahsın bankada bulunduğu konum itibarıyla yetkisini kullanarak kendi uhdesine para aktardığı iddiası ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında; şüpheli dün gözaltına alınmış, bugün Cumhuriyet savcısı tarafından alınan ifadesinden sonra ‘zimmet’ suçundan tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup, Sulh Ceza Hakimliğinde gerçekleştirilen sorgu neticesinde Hakimlik tarafından şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiştir “ dedi.
Özel bankanın uğradığı zarar ve olayın boyutlarının ayrıntılarını belirlemek üzere yapılan inceleme derinleştirilerek sürüyor. Her yönüyle olayın aydınlatılması, zimmete geçirilen paranın ne kadarının ve hangi amaçla kullanıldığı gibi ayrıntılar soruşturmanın devamında belirlenecek. Bu tespitlere göre olayın basit bir zimmete geçirme hadisesi olup olmadığı da belirlenmiş olacak.

Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon'a Tarikat Lideri Cübbeli Ahmet Hoca'yı Çağırması Olay Oldu! Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon'a Tarikat Lideri Cübbeli Ahmet Hoca'yı Çağırması Olay Oldu!

Zimmete Geçirme Vakalarında Artış Var

Son günlerde yaşanan zimmete geçirme olaylarında istatiksel olarak bir artış görülüyor. Son olayda özel bir banka da şube müdür olan Ayşe Pelin Üner’ in çeşitli yöntemler kullanarak zimmetine 9 milyona yakın parayı geçirdiği belirlendi. Paraların hangi yöntemle kendi hesaplarına geçirildiği konusunda kapsamlı soruşturma sürdürülüyor. Özel bankanın yönetimi, oluşan açığın kapatılmasına yönelik çalışmalarına bu sonuçlara göre yön verecek.