Bugün sizlerle birlikte fırın ya da kek kullanmadan porsiyonluk pastalar yapacağız!
Fırınsız, Keksiz, Ocaksız ve Hamursuz Porsiyonluk Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 60g bitter
- 60g sütlü çikolata
- 2 paket kakaolu bisküvi (300g)
Hindistan cevizli harç için;
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 poşet toz krem şanti
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Ganaj için;
- 1 çay bardağı sıvı krema (100ml)
- 80g çikolata (bitter veya sütlü)
Adım Adım Fırınsız, Keksiz, Ocaksız ve Hamursuz Porsiyonluk Cocostar Pasta Tarifi
- Pastamızı yapmak için ilk olarak kullanacağımız kakaolu bisküvilerimizi isterseniz elinizde isterseniz mutfak robotu ile un haline getirin. Ardından bisküvilerimizi bir kabın içine alalım.
- Bir tencere içerisine sıvı kremamızı ekleyelim ve ısıtalım. Ancak kremanın kaynamaması sadece ısınması gerekiyor.
- Kremamız ısındıktan sonra çikolatalarımızı ekleyelim ve karıştırarak eritelim. Hazırladığımız çikolatalı karışımı un haline gelen bisküvilerin içine ekleyelim ve karıştıralım. Karıştırma işlemini ister spatula ya da kaşık ile isterseniz de elinizde yapabilirsiniz.
- Eğer bisküvili karışımınızın daha yumuşak olmasını isterseniz bu aşamada 1 çay bardağı kadar süt ilave edebilirsiniz.
- Pastamızın tabanının ardından şimdi de hindistan cevizli ara kremamızı yapmaya başlayabiliriz. Bunun için bir kabın içine süt, krem şanti ve pudra şekerini alarak mikser ile çırpalım.
- Krem şanti kıvamına gelip köpük köpük olduktan sonra hindistan cevizini ekleyerek spatula yardımı ile karıştıralım.
- Artık porsiyonluk pastamızı yapmaya başlayabiliriz. Bunun için şekil vermek istediğiniz bir bardağın ya kasenin içini streç film ile kaplayın.Hindistan cevizli harcımızdan alalım ve kasenin içerisine yerleştirelim ve kaşık yardımı ile düzeltelim.
- Ardından bisküvili harcımızdan ekleyelim ve yine kaşıkla bastırarak ile düzeltelim.
- Kenarlardaki streci toparlayalım ve pastamızı kasemizden dikkatli bir şekilde çıkartalım.
- Harcımız ve bisküvilerimiz tamamen bitene kadar şekil verme işlemine devam edelim.
- Hazırladığımız porsiyonluk pastalarımızı buzdolabında 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Pastalarımızın ganajı için bir tencereye sıvı kremayı alalım, tekrar kaynatmadan ısıtalım. Isındıktan sonra üzerine çikolatayı ilave ederek karıştıralım.
- Dondurucuda dinlenen pastalarımızı çıkartarak servis tabağına alalım.
- Ardından hazırladığımız ve soğuttuğumuz ganaj ile pastalarımızın üzerini kaplayalım. Afiyet olsun!