Özellikle aşılanma oranının az olmasından dolayı Güneydoğu illerinde vakaların artmasının ardından olumsuz bir haber de Karadeniz'den geldi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 24-30 Temmuz haftası koronavisrüs haritasında Rize dikkat çekici iller arasında yer aldı. En çok vaka görülen iller içerisinde 9'uncu sırada bulunan Rize'de mevcut servislere ilave Covid-19 servisi açılmaya başlandı. Bu durumsa gözleri Rize'de vaka artış nedenlerine çevirdi.
Rize 9. İl Oldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapmış olduğu açıklama sonrasında en çok vaka görülen 9. il haline gelen Rize'de gözler Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çevrildi. Daha önce hastanede iki Covid - 19 servisi bulunurken servislerin doluluğundan dolayı hastane üçüncü servisi açmaya hazırlanıyor.
Hasat İçin Güneydoğudan Yaşanan Göç Etkili
24-30 Temmuz haftası koronavirüs risk haritası incelendiğinde Rize için 100 bin kişide görülen vaka oranı 243,64' e yükseldi. Vakaların artış nedeni konusunda ise sağlıkçılar Doğu Karadeniz'de başlayan çay ve fındık hasat sezonunun başlamış olmasında birleşiyorlar. Özellikle şu an için ülkede aşı oranı en düşük olan Güneydoğu illerinden yaşanan göçlerle beraber vakalarda artış yaşandığı düşünülüyor.
Covid Servislerini Azaltmayı Düşünürken...
Konuya dair RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral'in yaptığı açıklamalara göre Temmuz ayında oldukça kontrol altında olan vaka sayıları son haftalarda adeta tırmanışa geçmiş durumda. Hatta iki Covid-19 servisinden birisini kapatmayı dahi düşündüklerini açıklayan Demiral konuya dair "Vakalarımız azalmıştı. 7 yatağımızda 15 gün kadar hiç hastamız olmadı. Son iki gündür Covid-19 yoğun bakımımız dolu. Bunun yanı sıra iki tane Covid-19 servisimiz de dolduğu için hastane olarak üçüncü servisi de açma hazırlığına başladık” şeklinde bir açıklama yaptı.
Yorumlar