Bu Fiyatları Görenler En Yakın A101 Şubesine Akın Edecek, Tüm Ürünler Kasada %25 Daha İndirimli Olacak! Bu Fiyatları Görenler En Yakın A101 Şubesine Akın Edecek, Tüm Ürünler Kasada %25 Daha İndirimli Olacak!

En son 4 yıl önce personel alımı gerçekleştiren PTT, bu süre içerisinden emekli olan personelin yanı sıra, yeni ve birçok alanda faaliyet gösterdiği yan kurumlar oluşturdu. Giderek artan personel ihtiyacı, şu anda PTT’ de kritik bir sorun haline gelmiş durumda. Bununla birlikte Kamu kuruluşu olan PTT ile ilgili süren komisyon çalışmaları nedeniyle, personel alımı meselesi biraz ertelenmişti. Geçen yıl yapılan açıklamalarda 2022 yılı içerisinde ciddi miktarda personel alımı yapılacağı duyurulmuştu.

Yılın ilk yarısının dolmasın rağmen henüz alım yapılmaması ve bu konuyla ilgili resmi açıklama olmaması dikkatleri çekiyor. Buna karşın yapılan son açıklamayla birlikte, çeşitli kadrolarda görev almak üzere çok sayıda personelin acilen alınmasının zorunlu olduğu bildirildi. Bu konuda süren çalışmalara göre, önümüzdeki günlerde alınacak personellerle ilgili ayrıntılar açıklanacak.

Yeni PTT İştirakleri

Son yıllarda PTT tarafından hizmet verilen alanların genişlemesi ve kurumun yeni iştirakler kurması durumu ortaya çıkmıştı. Şu anda PTT;

  • PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.,
  • PTT Anadolu Lojistik A.Ş.,
  • PTTEM Teknoloji ve Elektronik Hizmetler A.Ş.,
  • PTT Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş.,
  • Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.,
  • Kule Verici Tesisleri İşletim ve Teknolojileri A.Ş.

Olmak üzere, çok geniş bir alanda hizmet veriyor. Bu iştiraklerin hepsinde çok sayıda personel açığı bulunuyor. Oluşan personel açığının, sunulan hizmet kalitesinin de düşmesinde önemli oranda katkısı var.

Çok Sayıda Personel Alımı Yapılacak

Dört yıl boyunca personel alımı yapılmamasının yanı sıra, emekli olan personel sayısının artması ve taşeron konusunda değişen yasalar nedeniyle, hizmetlerde aksamalar meydana geliyor. Kuruma en son atamanın 2018 yılında yapıldığı ve her yıl giderek artan personel açığının bu yıl mutlaka kapatılmaya başlanması gerektiğinin altı çizildi. Buna göre en kısa sürede ve en acil olarak şu kadrolarda personel alımı yapılacak; Postacı, Gişe personeli, Şoför, Güvenlik personeli, Temizlik personeli.

Bu kadrolar dışında da çok sayıda personele ihtiyaç bulunuyor. Ancak öncelikle bu kadrolarda alımın, önümüzdeki aylarda yapılması zorunlu. Başvurularla ilgili ayrıntıların, komisyonun kararının hemen arkasından duyurulacağı bildirildi.