İş arayanların destek almak için ilk aklına gelen kurumlardan birisi olan İŞKUR, bu süreçte vermiş olduğu ekonomik desteklerle ve eğitimlerle de iş arayanlara yardımcı olmayı sürdürüyor. İstihdamdaki kalifiye çalışan ihtiyacına yönelik oluşturulan kurslarla, iş arayanların mesleki yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca bununla birlikte kurslara katılım sağlayan kişilerin iş bulma olanaklarının da artması için projeler geliştiriyor. Eğer siz de işsiz kaldığınız bir dönemde iseniz ve iş bulmak için doğru bir yöntem uygulamak istiyorsanız, İŞKUR'un kurs imkanlarından yararlanabilirsiniz. İşte İŞKUR kurs olanakları ve katılım şartlarına ilişkin detaylar!

İŞKUR Mesleki Eğitim Kurslarından Nasıl Yararlanabilirsiniz?

İŞKUR'un meslek edinmeyi kolaylaştırmayı ve kalifiye istihdam sağlamaya dönük olarak oluşturmuş olduğu mesleki eğitim kurslarından yararlanabilmek için birtakım şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu şartların başında kurslara katılım sağlayabilmek için mutlaka kuruma kayıtlı ve 15 yaşını tamamlamış işsiz olmak, emekli olmamak geliyor. Bunun yanı sıra katılım sağlanacak olan kursun içeriğini oluşturan mesleğin gereklerine uygun özel şartlara sahip olmak, İŞKUR tarafından aynı meslekte düzenlenen başka bir kursu tamamlamamış olmak, kurumun sunmuş olduğu iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak ve kurslara katılmama yönünde herhangi bir yaptırımın uygulanmıyor olması da gerekli şartlar arasında.  Son olarak düzenlenen mesleki eğitim kursundan ya da eğitim programından bir kişinin en fazla ikişer defa yararlanabilmesi yönünde bir limit bulunuyor.

Yapı Kredi Müşterilerinin Dikkatine! Evinize Su, Elektrik, Doğalgaz Faturası Geliyorsa Hemen 150 TL Alabilirsiniz Yapı Kredi Müşterilerinin Dikkatine! Evinize Su, Elektrik, Doğalgaz Faturası Geliyorsa Hemen 150 TL Alabilirsiniz

Eğitimin Süresi ve Giderler

İŞKUR tarafından sunulan mesleki eğitim kursları; günlük en az beş en fazla sekiz saat ve haftada altı günü geçmemek kaydıyla en az otuz en fazla kırk beş saat olarak veriliyor. Söz konusu kursların toplam süresi ise yüz altmış fiili günü geçmiyor. Kurslara katılan kursiyerlerin giderleri ise katılım sağlamış oldukları gün üzerinden kurum tarafından karşılanıyor. Buna göre;

  • Mesleki eğitim kurslarına katılım sağlayanlar için 65,44 TL,
  • Sanayi sektörüne yönelik düzenlenen kurslarda 106,34 TL,
  • Engelli ve eski hükümlülere yönelik düzenlenen istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarında 49,08 TL ya da 65,44 TL olmak üzere kurs katılım giderleri kurum tarafından karşılanır.

Bununla beraber katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri de aynı şekilde kurs süresince karşılanıyor.