KOSGEB’in geri ödemesiz nakit para desteğiyle herkes kendi işini kurabiliyor. 2022 yılında KOSGEB, o kişilere başvuruda bulunmaları halinde 250.000 TL’ye kadar geri ödemesiz para veriyor. KOSGEB’in duyurduğu 250.000 TL’ye kadar geri ödemesiz destekten yararlanabilmek için son başvuru tarihi ise 30 Eylül oldu. İşte KOSGEB 250.000 TL geri ödemesiz desteğin tüm detayları!
KOSGEB’den 250.000 TL Geri Ödemesiz Destek
KOSGEB, o meslek grubunda olan kişilere 250.000 TL’ye kadar geri ödemesiz destek ödemesi yapıyor. 2022 yılında hayata geçirilen “Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı” ile 250.000 TL’ye kadar geri ödemesiz nakit desteği sağlanıyor.
KOSGEB tarafından başlatılan uygulamaya ilişkin olarak resmi açıklama yapıldı. Söz konusu KOSGEB hibe projesi kapsamında başvuruda bulunanlar 250.000 TL’ye kadar geri ödemesiz destek alabilecek. KOSGEB’in 250.000 TL hibe programı için başvuru alımları başlarken, son başvuru tarihi ise 30.09.2022 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar başvuruda bulunanlar hibe programından yararlanabilecek.
KOSGEB, söz konusu meslek gruplarında proje geliştirenlerin sermaye ihtiyaçlarına yanıt vermiş olacak. Zira program kapsamında verilecek destek kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat tedariki, tanıtım ve pazarlama gibi farklı işlem prosedürü gereklilikleri için kullanılabiliyor.
Programa Talep Çok Fazla
KOSGEB tarafından sürdürülen hibe desteği programı Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortak çalışması kapsamında uygulanıyor. Programın temel hedefi Anadolu coğrafyasına özgü olan kadim mesleklerin geleceğe taşınabilmesidir. Bu çerçevede bu meslekleri sürdürmekte olan kişilere istihdam kaynağı yaratmaları koşulu ile 250.000 TL destek ödemesi yapılıyor.
Yapılan resmi açıklamaya göre henüz yeni başlayan projeye şu ana kadar 602 işletme tarafından ön başvuru gerçekleştirildi. KOSGEB, program kapsamında başvuruları 30 Eylül’e kadar alacak. Başvuru yapanların meslek grupları da açıklandı. Buna göre şu ana kadar gramofon tamircisi, bakırcı, bıçakçı, deri işleme ve ahşap işleri gibi kaybolmaya yüz tutan kadım meslek kollarından işletmeler bulunuyor. Başvuruların Türkiye’nin 72 farklı ilinden geldiği de açıklandı. En fazla başvuru İstanbul’dan gelirken, ardından Denizli, Gaziantep, Şanlıurfa ve Bursa gibi şehirler geldi.