Kadına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığı ülkemizde hemen hemen her gün bir vaka ile daha karşı karşıya kalıyoruz. Neredeyse tüm şehirlerden gelen kadına yönelik şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmezken istenmeyen bir haber de Hatay'ın İskenderun ilçesinden geldi. Güvenlik kameralarına da yansıyan saldırgan, 19 ve 21 yaşlarındaki genç kadınlara önce sözlü tacizde bulunduktan sonra, bunun ardından da fiziksel şiddet uygulayarak darp ediyor. İşte kaldırımda yürürlerken şiddete maruz kalan genç kadınların aktardıkları ve habere ilişkin detaylar!
Bir Kadına Şiddet Haberi de İskenderun'dan
Kadın derneklerinin her gün üzerine basa basa açıkladıkları ve kadınların her geçen gün daha yüksek sesle isyan ettikleri kadına yönelik şiddet haberlerinden bir yenisi de Hatay'ın İskenderun ilçesinden geldi. İskenderun'da birisi 19 diğeri ise 21 yaşında olan genç kadınlara kaldırımda yürürken sözlü tacizde bulunan saldırgan bunun ardından da genç kadınları darp etti. Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde saldırganın önceli kaldırımda yürüyen kadınlara sözlü tacizde bulunduğu görülüyor. Olay, İskenderun'un en işlek caddelerinden birisi olan Prof. Muammer Aksoy Caddesi'nde dün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. O bölgede çalışan ve iş yerinden molaya çıkan 21 yaşındaki E.Ö. ile 19 yaşındaki A.Ö., markete giderken kaldırımda duran bir erkeğin sözlü tacizine uğradı. Ardından aynı kişi tarafından bir de fiziki şiddete maruz kaldılar. Çevredekilerin müdahale etmesiyle uzaklaştırılan saldırganın yaptıkları güvenlik kamerasına da yansıdı. Yaşadıklarının ardından E.Ö. ile A.Ö.'nün, polise gidip şikayetçi olmaları üzerine polis ekipleri, şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldılar.
Can Güvenliğimiz Yok
İş yerinde molaya çıktıkları anda, güpegündüz ve en işlek caddelerden birisinde yaşadıklarının şokunu atlatamayan genç kadınlar, polise giderek şikayetçi oldular. Şikayetçi olan ve darp raporu da alan kadınlar saldırganın ceza alması talebinde bulundular. A.Ö. yaşadıklarını anlatırken, 'Sözlü tacizde bulundu ve küfretti. Ardından da yine konuşmaya devam etti. Biz de 'kime söylüyorsunuz' dediğimizde ise bize saldırdı. İş yerinden arkadaşlarımız ve çevrede bulunan vatandaşlar geldi. Canımızı zor kurtardık. Şikayetçi olduk, darp raporumuzu aldık. Can güvenliğimiz yok. Bu işin üstü kapatılmasın, bu insan ceza almasını istiyoruz.' dedi.