
Ekonomide desteklenmesi gereken unsurlardan birisi olan kadın işveren ve kadın istihdam üyelerine, SGK ve Avrupa Birliği destekli bir proje ile önemli bir olanak sunuluyor. Avrupa Birliği desteği ile sunulan Women Up Projesi, belirlenmiş pilot illerde 20 ay boyunca asgari ücret desteği hibe ediyor. İşte detaylar!
Women Up Kayıtlı Kadın istihdamının Desteklenmesi Projesinin Amacı ve İşleyişi
Women Up Projesi, baız pilot iller seçerek bu illerde 4.000 kadın işveren ve 4.000 kayıtlı kadın istihdam yaratmayı amaçlayan bir proje olarak tarif edilebilir. Projede İstanbul, Şanlıurfa, Denizli, Aydın, Kahramanmaraş, Ankara ve Samsun illeri pilot iller olarak belirlenmiş olup, belirlenen işyeri için 20 ay boyunca net asgari ücret tutarında hibe desteği sunulmasın hedefleniyor. Proje kapsamında 4.000 kadın işverenin yanı sıra 4.000 kayıtlı kadın istihdamın yerleştirilmesi öngörülüyor. Söz konusu projeden, hem hali hazırda faaliyette olan kadın işverenler hem de yeni iş yeri kuran kadın işverenler faydalanabiliyorlar. Bu şekilde yeni kurulmuş bir işletmenin bir personelinin gideri, Women UP projesi sayesinde karşılanmış oluyor ve işletmenin başarılı olabilme şansı da artmış oluyor.
Women Up Projesi Finansmanı İçin AB ile Türkiye İşbirliği
Avrupa Birliği fonları ile birçok proje hayata geçirilmeye devam ediyor. bu projelerden birisi olan Women Up Projesi ise, Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen bir proje olarak karşımıza çıkıyor. SGK’ nın da destek sunduğu proje sayesinde kayıtlı kadın istihdamının artırılması amaçlanıyor. Proje temelde kadın işverenlerin ekonomideki oranlarının artmasını amaçlarken aynı zamanda kadın istihdamının da kadın girişimcilerle buluşmasını hedefliyor. Kısacası kadın işverenlerle, kadın çalışanları buluşturan Women Up Projesi, kadınların ekonomimizde daha aktif ve daha fazla yer almasında son derece önemli bir katkı sunuyor. Proje öncelikle 20 Ay boyunca karşılıksız destek sunuyor ve bu süre sonunda işyerinde katkı gösteren kadın çalışanların yeni bir meslek edinmeleri sağlanıyor. Böylelikle sürece katılan kadın çalışanlar meslek edinerek iş yerine yüksek katkı sağlayan çalışanlara dönüşüyor. Sonuç olarak kalıcı bir şekilde iş edinmiş oluyor ya da yeni bir meslek alanında deneyim kazanarak yeni iş olanaklarını kolaylıkla yakalayabiliyorlar.