Kadınların ekonomide daha fazla söz sahibi olmasını ve aynı zamanda kadın işsizlik oranının düşürülmesini hedefleyen destekler, Halkbank aracılığıyla sunuluyor. Bankanın KOSGEB ile anlaşmalı olarak sunduğu 3 farklı türde Kadın Girişimci Desteği bulunuyor. Projesini hazırlayarak KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almış ve 30 yaşını aşmamış kadın girişimciler en fazla 100.000 TL destek alabiliyorlar.

En az 1 yıllık Ustalık Belgesi sahibi olduğu alanda işletme kurmuş ve yine son 1 yıl içerisinde işletmesini kurmuş kadın girişimciler 275.000 TL destek kullanabiliyor. Bunlara ilave olarak Kaybolmaya yüz tutan alanlarda faaliyet gösteren, Esnaf vergi Muafiyeti sahibi olan kadın girişimciler, 275.000 TL destekten faydalanabiliyor.

Halkbank Kadın Girişimci Kredisi

İşini yeni kuracak kadın girişimciler için en fazla 100.000 TL olmak üzere destek sunuluyor. İşletmesini kurmuş ve kuruluştan başvuru tarihine kadar 6 ayı geçmemiş kadın girişimcilere 150.000 TL destek sunuluyor. Aylık eşit taksitlerle geri ödemesi yapılan bu destekler, ilk 6 ayı geri ödemesiz ve 36 ay vade seçeneğiyle sunuluyor.

Elektrik Faturanızda İsminiz Yazıyorsa En Yakın PTT Şubesine Gidin! Faturanızı 216 TL Daha Az Ödeyebilirsiniz! Elektrik Faturanızda İsminiz Yazıyorsa En Yakın PTT Şubesine Gidin! Faturanızı 216 TL Daha Az Ödeyebilirsiniz!

Bunlara ilave olarak kredinin geri ödemesini bitinceye kadar, yapılan havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmıyor. Kadın girişimcilere ayrıca 5.000 TL Kredili Mevduat Hesabı Tanımlanıyor. Bunlara ek olarak 5.000 TL limitli Paraf Üreten Kadın Kredi Kartı ürünü veriliyor.

KOSGEB KOBİ Finansmanı Kredisi

Kadın girişimciler için üst limiti 70.000 TL olan diğer bir kredi finansman desteği de KOSGEB KOBİ Finansmanı Kredisi ürünü. KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olan kadınlar, KOSGEB veri tabanında kayıtlı olan ve aktif kadın işletmeciler, KOSGEB desteği ile işletmesini kurmuş ve aktif durumda kadın işletmeciler bu üründen faydalanabiliyor. 36 Ay vade seçeneğiyle sunulan bu kredi finansmanı, aylık eşit taksitlerle geri ödeniyor.

Uygulanan kredi faiz oranı, KOSGEB destek oranı belirlendikten sonra, başvuru sahibinin özelliklerine göre özel şekilde belirleniyor. Kadın girişimci adaylarının bu desteklerden faydalanabilmesi için öncelikle İŞKUR ve KOSGEB kayıtlarını yaptırmaları ve ilgili oldukları alanda ustalık belgesi sahibi olmaları önemli. Girişimine göre çeşitli eğitim aşamalarından geçilmesi gerekiyor ve bunun için yönlendirmelerde KOSGEB aracılığıyla gerçekleşiyor.