2022’de yatırım yapmak isteyenlere devlet desteği devam ediyor. Kendi işletmesini açmak isteyen ancak sermaye bulamayan genç girişimciler için KOSGEB hibe destekleri bulunuyor. KOSGEB 2022’de yeni işletme açmayı düşünenlere 65.000 TL hibe veriyor. KOSGEB’in geri ödemesiz verdiği 65.000 TL ile o kişiler projelendirdikleri işletmelerini açabiliyor. KOSGEB geri ödemesiz 65.000 TL hibe kimlere verilir? Şartlar neler? İşte KOSGEB’in yeni işletme açacaklara verdiği 65.000 TL hibe desteğinin detayları!

O Grubun İçinde Olan Vatandaşlar Son Model Araç Alırken 1 TL Bile ÖTV Ödemeyecek! Sadece Kısa Süre İçin Geçerli O Grubun İçinde Olan Vatandaşlar Son Model Araç Alırken 1 TL Bile ÖTV Ödemeyecek! Sadece Kısa Süre İçin Geçerli

KOSGEB’den Genç Girişimcilere 65.000 TL Hibe

KOSGEB, her yıl olduğu gibi 2022’de de girişimcileri desteklemeye devam ediyor. KOSGEB tarafından duyurulan hibe programlarına katılanlar, kendi işinin patronu olmak için ihtiyaç duyduğu sermaye desteğini alabiliyor. Üstelik geri ödemesiz olan bu hibe programlarından yararlanabilmek için belirli şartlara sahip olunması gerekiyor. KOSGEB geri ödemesiz 65.000 TL hibe desteğinden yararlanmak isteyenlerin belirtilen şartlara uygun olmaları gerekiyor.

Kimler KOSGEB’den Geri Ödemesiz 65.000 TL Alabilir?

KOSGEB tarafından yeni işletme kurulumu için sağlanan geri ödemesiz 65.000 TL destek ödemesinden yararlanabilmek için belirtilen şartları sağlamış olmak gerekiyor. KOSGEB 65.000 TL geri ödemesiz destekten Türkiye genelinde %40 ve üzeri engelli raporu bulunanlar yararlanabiliyor.

KOSGEB 65.000 TL hibe desteği engeli vatandaşların yanı sıra eski hükümlü olan vatandaşlar içinde sağlanmaktadır. Bu şartlara sahip olan kişiler kurmak istedikleri işletmeye ilişkin projelerini hazırlayarak, KOSGEB’e başvuru yapmalıdır. KOSGEB tarafından yapılacak incelemede projenin onaylanması halinde 65.000 TL geri ödemesiz destek sağlanmaktadır.

KOSGEB 65.000 TL Hibe Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB’in verdiği 65.000 TL’lik hibe programı kapsamında ödemeler, kurulum işlemleri kapsamında yapılmaktadır. Buna göre 65.000 TL’nin 45.000 TL’lik kısmı başvuru sahibine işletme kuruluş desteği olarak verilmektedir. 15.000 TL’lik kısmı ise işletme giderleri ve geriye kalan 5.000 TL’lik kısmi ise kuruluş işlemlerinde karşılaşılacak masraflara istinaden verilmektedir.
Başvuruda bulunan kişiler gerçekleştirdikleri işlemleri faturalandırarak, bu hibe programından yararlanabilmektedir. Hali hazırda kurulacak işletmesi için projesi bulunmayan kişilerin başvuruda bulunma şansı bulunmuyor. Ayrıca başvuru KOSGEB’e şahsen gerçekleştirilmelidir.