Siyasette gerginlikler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezalara ve siyaset yasağına ilişkin tepkiler sürüyor. Muhalefetten her kesimden isim Ekrem İmamoğlu için verilen cezaları eleştirirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan oldukça önemli bir açıklama geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınması iddialarına karşı Mansur Yavaş'ın, 'Sine-i millet' çağrısı yaptığı ileri sürüldü.
Ekrem İmamoğlu İçin Destekler Artıyor
İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na getirilen siyaset yasağı ve diğer cezaların yanı sıra İmamoğlu'nun görevden alınacağı tartışmaları sürüyor. Bu tartışmalar esnasında CHP'nin ne yapacağı tartışılırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın “kayyum”a karşı “istifa” çağrısı yaptığı ileri sürüldü. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan bir habere göre Mansur Yavaş’ın, “Herhangi birimiz görevden alınırsa hepimiz istifa edelim, sine-i millete dönelim” dediği iddia edildi. Kulislerde ise Mansur Yavaş’ın bu söylemi doğrulandı.
'Bilgim Yok!'
Mansur Yavaş'ın "Kayyum'a karşı istifa" ve "Sine-i millete çekilme" söylemi iddialarına ilişkin konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bilgim yok. Konuşmadık, gündemimize gelmedi” derken, “Karar yetkili kurullarca verilir. Başkanların görevlerinin başında olmaları daha iyi olur. İstifa etmek çözüm değil. Vatandaşın verdiği iradeyi halk geri alır. Tepki ile o görevi bırakmak doğru değil. Tam tersine sonuna kadar mücadeleyi götürmek lazım.” ifadelerini kullandı. Aynı şekilde Mansur Yavaş'ın iddia edilen çıkışına ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'den de bir açıklama geldi. Bu kararı ancak partinin alabileceğini söyleyen Erkek konuya ilişkin, “Bu partinin alabileceği bir karar olur. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. Böyle bir seçeneğe ihtimal vermiyorum. Söz konusu olamaz” dedi. Kayyum kararına karşılık istifa restini kullanabileceklerini söylediği iddia edilen Mansur Yavaş için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan da bir açıklama geldi. Böylesi bir kararı genel merkezlerimizle görüşüp tartışırız şeklinde bir açıklama yapan Karalar, “Kendi başımıza yapacak değiliz. Genel merkezimizle görüşürüz, tartışırız, tavır ortaya konulacaksa konulur” ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş'ın bu açıklamayı yapıp yapmadığına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı.
Yorumlar