İklim krizinin geldiği boyutlar artık gitgide daha büyük felaketlere neden olmaya başladı. Manisa'da bulunan Marmara Gölü de bundan nasibini aldı ve 2 yıl boyunca süren kuraklık nedeniyle kurudu. Gölün kuruması nedeniyle zeminde derin yarıklar ortaya çıkarken göldeki kayıklar karaya oturdu.
Kuraklık Gölü Kuruttu
Manisa'nın kuş ceneti olan Marmara Gölü, son dönemlerde yaşanan ve 2 yıl süren kuraklığın ardından kurudu. Gölde bulunan kayıklar suların çekilmesiyle karaya otururken gölün zemininde derin yarıklar oluştu. Gölde yaşayan göçmen kuşlar bölgeyi terk etmeye başladı ve kuşların yerini inekler aldı. Bölgede halkın % 80'inin balıkçılıkla uğraştığını söyleyen Tekelioğlu Mahalle Muhtarı Selim Selvioğlu, "Çevre mahallelerde de balıkçılık yapan çok insan vardı. Şu anda su olmadığı için insanlar mağdur olmaya başladı. Olumsuz etkileri de görülmeye başlandı. Mahallemizden şu an yavaş yavaş göç başladı" dedi.
Sular Hiç Bu Kadar Çekilmemişti
Kuş cenneti olarak bilinen Marmara Gölü'nde suların bu şekilde çekilmesi uzmanları korkuturken Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yalvaç "Maalesef gölümüz kurudu. Kum çayı önceden buraya dökülerek, gölü besliyordu. Hiçbir zaman göl, bu seviyeye gelmemişti. Gördes barajı yapılınca, Kum çayının oraya dökülmesi sağlandı. Gölün beslenmesi bitti. Manyas Gölü'nden sonra binlerce çeşit kuş türünün barındığı ve bölge halkının balıkçılıkla geçimini sağladığı göl her geçen gün çekildi. Su çekile çekile 90 bin metrekareden, 45 bin metrekareye kadar düştü. Derinliği ise 8 santimetre bile değil" şeklinde ifadelerde bulundu.