İşsizlik rakamlarının hız kesmeden artmaya devam ettiği 2022’de istihdamı kolaylaştıran fırsatlar İŞKUR tarafından sunuluyor. İŞKUR, Türkiye genelinde uyguladığı kurs fırsatlarıyla herkesin meslek sahibi olabilmesini sağlıyor. Daha kolay iş bulabilme imkanı kazandıran İŞKUR kurs hizmetlerine talepte oldukça yüksek seviyede bulunuyor. Peki İŞKUR kurs başvurusu nasıl yapılır? İŞKUR kursları neler?
İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları
Türkiye’nin istihdam merkezi İŞKUR, 2022 yılında da iş arayanlara umut olmaya devam ediyor. Milyonlarca vatandaş için Türkiye’nin her yerinden güncel iş ilanlarını sunan İŞKUR, aynı zamanda da herkesi meslek sahibi yapıyor. İŞKUR tarafından uygulanan “Mesleki Eğitim Kursları” aracılığıyla her vatandaş ücretsiz bir şekilde meslek eğitimi alabiliyor. Kurum uyguladığı kurs programları kapsamında hem meslek sahibi yapıyor hem de belirli bir meslekte kendini geliştirme imkanı sunuyor. Böylelikle kişilerin istihdam edilebilirlik potansiyellerinin arttırılmasını sağlıyor.
İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu Şartları Neler?
İŞKUR tarafından uygulanan “Mesleki Eğitim Kursları” programlarına katılmak isteyen adayların belirli şartlara sahip olmaları gerekiyor. Buna göre 2022 yılında İŞKUR kurs şartları arasında kuruma kaydının bulunuyor olması gerekmektedir. Bunun dışında adayların mutlaka suret ile 15 yaşını doldurmuş olmaları, ilgili mesleğe ilişkin özel şartlara sahip olmak gerekmektedir. İŞKUR’un diğer kurslarından mezun olmamış olmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan(SGK) emekli olmamak ve herhangi bir yaptırımının bulunmuyor olması gerekmektedir.
İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları Harç Ücretleri
İŞKUR tarafından sunulan “Mesleki Eğitim Kursları” tamamen ücretsizdir. Kurum ayrıca ücretsiz olan meslek kurslarına katılan tüm kursiyerlere harçlık ödemesi yapıyor. Kurs programı süresi boyunca ihtiyaçlarının karşılanması hususunda ödemeler gerçekleştiriyor. Bu ödemeler meslek eğitim kursunda 65.44 TL, Sanayi sektörü mesleklerine ilişkin kurslarda 106.34 TL olarak uygulanıyor.
İŞKUR ayrıca engelli ve eski hükümlülere istihdam garantisi olmadan sunulan kurslara 49.08 TL ve %50 istihdam garantili kurslara katılanlara 65.44 TL harç ödemesi gerçekleştirmektedir. Kurs programı boyunca İŞKUR tarafından kursiyerler için “Genel Sağlık Sigortası(GSS)” ile birlikte “İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası” prim ödemeleri yatırılmaktadır.
İŞKUR mesleki eğitim kursu başvuru işlemleri Türkiye genelindeki “Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri” ve “Hizmet Merkezleri” aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Başvurular İŞKUR e-şube kanalından da gerçekleştirilebiliyor.