2022 yılında da girişimde bulunmak ve kendi adına işletme kurmak isteyenlere nakit desteği sağlanmaya devam ediliyor. Devlet, KOSGEB aracılığıyla yeni işletme kurulumlarını desteklemek için geri ödemesiz nakit desteği sağlıyor. KOSGEB hibe programlarıyla herkes proje durumundaki işletme hayalini hayata geçirmek için sermaye ihtiyacını karşılayabiliyor. Bu çerçevede 2022 yılında KOSGEB geri ödemesiz 65.000 TL hibe veriyor. Peki KOSGEB geri ödemesiz 65.000 TL hibe desteğinden kimler yararlanabilir? Şartları nelerdir?
KOSGEB’den 65.000 TL Hibe
KOSGEB, 2022 yılında da yeni girişim fikirlerini desteklemeye devam ediyor. Özellikle de son yıllarda yoğun talep gören 65.000 TL’lik geri ödemesiz destek programı da devam ediyor. Bu çerçevede 2022 yılında kendi adına işletme kurmak isteyenler KOSGEB’e başvuruda bulunarak, 65.000 TL değerinde geri ödemesiz destek alabiliyor.
Kendi işinin patronu olmak isteyen ve hatta bunun için hazırladığı projesi bulunan gençler, KOSGEB’e başvurabiliyor. KOSGEB’e başvuruda bulunan gençler, ihtiyaç duydukları sermayeyi, geri ödemesiz olarak alabiliyor. Ancak KOSGEB 65.000 TL hibe desteğinden yararlanabilmek için belirli şartlara sahip olunması gerekiyor.
KOSGEB 65.000 TL Hibe Desteği Şartları Neler?
KOSGEB’in 65.000 TL hibe desteğinden kimler yararlanabildiği sorusu çok merak ediliyor. KOSGEB tarafından sağlanan 65.000 TL hibe desteği sadece engelli vatandaşlar ve eski hükümlü vatandaşlar için geçerlidir. Bu şartlardan birisine sahip olan kişiler KOSGEB’e başvuruda bulunabiliyor. Bu noktada engelli vatandaşların minimum %40 engelli veya iş gücü kaybına sahip olması gerekmektedir.
Bu şartların yanı sıra tüm KOSGEB hibe ve destek programlarında olan “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programına katılım sağlanması gerekiyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılarak, başarıyla tamamlayan adaylar, projelerini hazırlayarak, KOSGEB’e başvuruda bulunabiliyor.
KOSGEB Geri Ödemesiz 65.000 TL Nasıl Veriliyor?
KOSGEB geri ödemesiz 65.000 TL hibe desteği işletme kuruluş işlemlerine istinaden verilmektedir. Buna göre 65.000 TL’nin 45.000 TL’lik kısmı işletmenin kuruluşu için verilmektedir. Bunun dışında 15.000 TL’lik kısmı ise işletme giderlerine istinaden verilmektedir. Geriye kalan son 5.000 TL’lik kısım ise kuruluş işlemleri desteği için verilmektedir.
Yorumlar