Kilis’te görevi esnasında başından tüfekle vurulan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Can Kaya, 6 ay sonra şehit sayıldı.
Kilis’te uyuduğu esnada başından vurularak öldürülen 26 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Can Kaya, ölümünden 6 ay sonra mahkeme kararıyla şehit sayıldı. Defnedildiği mezardan alınan Kaya, yarın düzenlenecek bir törenle şehitlikte toprağa verilecek.
Ailesi Şehitlik İçin Başvurdu
30 Nisan günü Suriye sınırında bulunan Şehit Musa Özalkan Piyade Hudut Karakolu'nda meydana gelen olayda Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Can Kaya, arkadaşı Piyade Astsubay Çavuş Hakan Katırcı tarafından başından vuruldu. Ölümünün ardından Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verilen Kaya’nın ailesi, oğullarına şehit unvanının verilmesi için Milli Savunma Bakanlığı'na başvurdu. Genelkurmay Başkanlığı ise yaptığı incelemeler sonucunda inceleme ve soruşturma sonucunda aileye Mehmet Can Kaya'nın şehit olduğunu belirten bir tebligatta bulundu. Bunun üzerine ailenin yaşadığı ev ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Uzman Onbaşı Mehmet Can Kaya, yarın düzenlenecek törenle yarın şehitlikte defnedilecek.
‘Oğlum Hak Ettiği Mertebede’
Oğlu Mehmet Can ile her zaman gurur duyduğunu ve şehit kabul edilmesiyle bir kez daha gururlandığını anlatan Şehit Kaya’nın babası Oğur Kaya ise, "Benim oğlum 30 Nisan günü görevden gelip yatağında uyuduğu sırada öldürüldü. O süreçten bugüne kadar biz sadece bekledik. Çok şükür şehitliği geldi ama hiçbir şey çocuğumuzu geri getirmez. Kendisi gerçek anlamda vatanseverdi. Görev yapmış olduğu diğer karakollardan üstün başarı belgesi vardı. Kendisi uzman askerliği kazanmadan önce polisliği yedeklerden kazanmıştı. O zamanlarda bana, 'İnşallah Doğu'ya giderim, düşüp şehit olmayı isterdim' derdi. Ben de 'Vatan aşkı, bayrak aşkı güzeldir. Arkanda bekleyenlerin var eksik dua etme' derdim. Benim oğlum vatan için bayrak aşkı için yatağında katledildi. Oğlumla gurur duyuyorum. Başımı dik etti ve onurlandırdı. Benim oğlumun yeri şehitliktir ve silah arkadaşlarının yanıdır. Benim oğlum hiçbir zaman bir daha geri gelmeyecek. Ne diyeyim vatan sağ olsun.'' Dedi.
Yorumlar