Sütyen Kullananlar Dikkat! Bilim Adamı Öyle Bir Şey Açıkladı ki... Sütyen Kullananlar Dikkat! Bilim Adamı Öyle Bir Şey Açıkladı ki...

Yılın en tatlı zamanı geldi! Bu ay içinde birçok kişi aşure yaparak ağızları tatlandıracak. Eğer sizler de ne yaparsanız yapın aşureyi istediğiniz gibi tutturamıyorsanız mutlaka bu tarifi denemeniz gerekiyor. Bu tarifle birlikte çok lezzetli aşureyi bu yıl siz yapacaksınız! Eğer hazırsanız hemen malzeme listesiyle tarifimize başlayabiliriz.

Birebir Ölçülü, Sizi Asla Yarı Yolda Bırakmayacak Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 120 gr kuru incir
  • 120 gr kuru üzüm
  • 120 gr kuru kayısı
  • 80 gr fındık içi
  • 1,5 tatlı kaşığı karanfil
  • 4 litre sıcak su
  • 1,5 su bardağı sıcak süt (300 ml)
  • 1,5 çay bardağı su (185 ml) (karanfil için)

Adım Adım Birebir Ölçülü, Sizi Asla Yarı Yolda Bırakmayacak Aşure Tarifi

  • Hemen tarifimize start verebiliriz. Aşurelik buğdaylarımızın daha kolay pişmesi için bir gece önceden güzelce yıkıyoruz ve gece boyunca suda bırakarak ıslatıyoruz. Eğer bunu yapacak vaktiniz yoksa buğdayları düdüklü tencereye koyarak birkaç saat içinde aşure için hazır olabilirsiniz!
  • Buğdaylarımızı tenceremize alıyoruz ve üzerini birkaç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyerek 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayan buğdayların sarı suyu çıkmaya başlayınca ocaktan alıp süzüyoruz. Buğdayları süzdükten sonra birkaç kere sudan geçirip yıkadıktan sonra yeniden tencereye alıyoruz.
  • Üzerini kapatacak kadar sıcak su ekledikten sonra ocağa alıyoruz, tencerenin kapağını ise yarım olarak kapatıyoruz ve buğdaylarımızı 1 saat kadar haşlıyoruz. Ara ara pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Buğdaylarımız pişerken diğer malzemeleri kaynatabiliriz. Ayrı bir sos tenceresine karanfilleri alıyoruz, üzerine suyu ilave edip kaynatıyoruz. 10 dakika kadar kaynattığımız karanfilin altını kapatıp, bir kenarda soğuması için bekletelim.
  • Bu sırada diğer malzemeleri de haşlayabiliriz. Düdüklü tencereyle kolaylıkla kuru fasulye, nohut ve pirincimizi haşlayabiliriz.
  • 1 saat boyunca haşlanıp şişen buğdayların üzerine; haşlanmış kuru fasulye, haşlanmış nohut, pirinci ekleyelim ve 15 dakika daha hepsini birlikte pişirelim.
  • Tüm kuru malzemeler piştikten sonra tencerenin içinde; doğranmış kuru kayısı, doğranmış kuru incir, kuru üzüm ve kalan sıcak suyu ilave ederek 10 dakika daha pişirelim.
  • Kaynattığımız karanfilin suyu, fındık içi, toz şekeri ve sıcak sütü de ekleyerek karıştıralım ve 20 dakika kadar tüm malzemeleri pişirmeye devam edelim.
  • Kıvam alan aşuremizin altını kapatabiliriz. Kaplara aşureleri koyduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!