Ev sahibi olmak, günümüzün en önemli konuları arasında yer alıyor. Kötüleşen ekonomik şartlar içerisinde vatandaşın en çok belini büken, ev kiraları oluyor.

Ancak artan fiyatlar sebebiyle ev sahibi olmak da pek kolay olmuyor. Ev alacak bütçeyi bulamayanlar, bankalar tarafından satışa çıkarılan evlere yöneliyor.

Ziraat Bankası Elindeki Evleri Yok Pahasına Satıyor!

Bankalar, tabi oldukları kanunlar gereği bankacılık faaliyetleri dışında faaliyet gösteremiyor, ticaretle uğraşamıyor. Dolayısıyla, krediler karşılığında teminat gösterilen ve kredilerin ödenmemesi halinde icra yoluyla bankaya devredilen konutlar, bankalar tarafından uzun süre elde tutulamıyor.

Hem bu sebepten, hem de KDV mükellefi olmamaları dolayısıyla, tüm diğer bankalar gibi Ziraat Bankası da elindeki evleri piyasa fiyatının çok daha altında satışa sunuyor. Ziraat Bankası ev satışlarını kendi sitesi ve INTENGO üzerindeki Ziraat Bankası'na ait platform üzerinden, teklif usulüyle gerçekleştiriyor.

Ziraat Bankası tarafından satışa sunulan bu evleri alabilmek için öncelikle Ziraat Bankasına, almak istediğiniz evin muhammen satış bedelinin %6'sı oranında teminat tutarının yatırılması gerekiyor. Ardından sisteme giriş yaparak evlere teklif vermek yeterli oluyor. Tüm konutlar, belli bir süre boyunca tekliflere açık kalıyor. Süre sonunda en yüksek teklifi veren kişi evi almaya hak kazanıyor. Evi almaya hak kazanamayanların ödediği teminat tutarı ise iade ediliyor.

İstanbul'da Yok Pahasına 3+1 Daire!

Ziraat Bankası tarafından satışa sunulan evler arasında her ilden olduğu gibi İstanbul'dan da daireler bulunuyor. İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde 2014 yılında inşa edilen, 123 m², 4+1, doğal gaz kombili ev 472.500 TL'den satışa sunuluyor. Bu evi alabilmek için yatırılması gereken teminat tutarı 28.350 TL olarak belirleniyor. Teklif aşamasında yapılacak minimum artış ise 1000 TL ile sınırlandırılıyor.

Ankara'da 72 Bin TL'ye 2+1 Daire!

Ziraat Bankası tarafından satışa sunulan konutlardan biri de Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yer alıyor. 2012 yılında inşa edilmiş olan, 100m² genişliğindeki, 2+1, doğal gaz kombili bu ev 72 bin TL'den satışa çıkarılıyor ve bu eve teklif verebilmek için ödenmesi gereken teminat tutarı 4.320 TL olarak belirleniyor. Teklif esnasında minimum artış 1000 TL olarak yapılabiliyor.

İzmir'de 117 m² Daire 152.500 TL!

Ziraat Bankasının satışa sunduğu bir ev de İzmir'den geliyor. Konak ilçesinde bulunan 117 m² 2+1 apartman dairesi, 152.500 TL'den satışa çıkıyor. Bu eve teklif verebilmek için yatırılması gereken teminat tutarı 9.150 TL olarak belirleniyor.

Akbank'lılar Migros'tan Yapacakları Alışverişler İçin Tam 300 TL Kazanıyor! Bankadan Açıklama Geldi Akbank'lılar Migros'tan Yapacakları Alışverişler İçin Tam 300 TL Kazanıyor! Bankadan Açıklama Geldi